> GENBRUG, BYG, BOLIG, DESIGN & INNOVATION

 

Vælg mellem disse forløb

Inden for området Genbrug, byg, bolig, design og innovation på KUU Hovedstaden-Bornholm kan du vælge mellem:

  • Genbrug - BornPro, Rønne
  • R.U.M - AFUV, København SV
  • Kunst, håndværk og design - Den Økologiske Produktionsskolen, København N
  • Byggeri og ejendomsservice - Fabrikken, Tårnby

På siden her kan du læse om de enkelte uddannelser, og om hvad du kan komme til at arbejde med, hvis du gennemfører dem. Hvis du har yderligere spørgsmål til uddannelserne, er du velkommen til at kontakte skolerne. Tilmelding foregår hos UU-vejledningen i din kommune.

Genbrug

Hvis du interesserer dig for genbrug, bæredygtighed, miljø og design.

Med fokus på genbrug inden for byggeri og bolig lærer du, hvordan du ved at re-designe gamle ting kan genbruge dem på en bæredygtig og innovativ måde. På uddannelsen lærer du således at skabe nye spændende designs til boligen. Under-visningen foregår i alle BornPros værksteder for at give dig mest mulig viden.

Din fremtid

Med uddannelsen kan du blive assistent på genbrugspladser, byggepladser, gartnerier og bolig-foreninger. Du kan også læse videre til murer, tømrer eller maler.

Kontakt

BornPro / Minervavej 2, 3700 Rønne / 56 97 42 59
adm@bornpro.dk  / www.bornpro.dk

R.U.M

Hvis du har interesse for indretning, design og møbler.

Du beskæftiger dig med indretning, design, scenografi og udsmykning. Du lærer at re-designe gamle møbler og udvikle finurlige og brugbare designs af genbrugsmaterialer. Du får forståelse for, hvordan du udvikler gode idéer og anvendeligt design. På uddannelsen vil du også få kendskab til mange forskellige materialer og produktionsmetoder. Du lærer at tage ansvar og arbejde med problemløsning med fokus på indretning, æstetik og bæredygtigt design.

Din fremtid

Med uddannelsen kan du komme til at arbejde med bygge-, design-, kunst-, kultur- og genbrugsprojekter eller blive praktisk medhjælper i institutioner. Du kan også læse videre på kreative og håndværkerrettede ungdomsuddannelser.

Kontakt

AFUK / Enghavevej 82B / 2450 København SV / 32 54 20 95
afuk@afuk.dk / www.afuk.dk/kuu

Kunst, håndværk og design

Hvis du har interesse for kunst, beklædning, træ, og foto.

Du lærer at planlægge og gennemføre projekter med udgangspunkt i et kreativt samarbejde. Du får kendskab til forskellige materialer og produktionsmetoder. Du arbejder med ide, projekt og personlig udvikling, både på værksteder, i tværfaglige projekter og med opgaver “ud af huset”. Uddannelsen er fordelt på fire faglige værksteder, hvor du kan vælge mellem følgende:

  • Kunst & Projekt - du bliver en del af et team, der producerer visuelle udtryk til udstillinger, løser udsmykningsopgaver, planlægger events og udvikler diverse produkter til salg.
  • Foto - du får udviklet din evne til at udtrykke dig kreativt og personligt gennem fotografiet. Du arbejder med teknik og digital billedbehandling, som kan bruges i kunst, aviser, bøger og magasiner.
  • Beklædning & Design - du lærer at arbejde med inspiration, skitser, modetegning, mønsterudvikling, tilskæring, drapering og opsyning.
  • Træ & Design - du lærer at bruge håndværktøj, el-værktøj og stationære maskiner. Du lærer de forskellige træsorter og pladematerialer at kende, og du får styr på de generelle fagudtryk i arbejdet med værktøj og træ.

Din fremtid

Med uddannelsen kan du komme til at arbejde med det, du beskæftiger dig med i værkstedet. Du kan også videre-uddanne dig inden for områder, som ligger i forlængelse af den linje, du har valgt.

Kontakt

Den Økologiske Produktionsskole / Ravnsborggade 18, 2200 København N / 35 36 37 37
ecopro@ecopro.dk / www.ecopro.dk/kuu

Byggeri og ejendomsservice

Hvis du har interesse for håndværk og byggeri.

Du arbejder inden for bygge- og boligområdet med fokus på ejendomsservice. Du bliver introduceret til tømrer-, murer-, maler- og metalfagene.
Der arbejdes med ind- og udvendig vedligeholdelse samt mindre produktioner af forskellige produkter og praktiske opgaver.

Din fremtid

Med uddannelsen kan du blive ejendomsserviceassistent eller assistent på byggepladser. Du vil også få gode forudsætninger for at læse videre inden for industriens uddannelser

Kontakt

Fabrikken - Produktionsskolen i Tårnby / Løjtegårdsvej 107, 2770 Tårnby / 82 30 30 34
info@fabrikken.nu / www.fabrikken.nu/fabrikken/kuu-fabrikken

 

> Gå tilbage til Uddannelsen

> Læs om hvordan du tilmelder dig